Studiebesök på Skogskyrkogården

Publicerat: 2012-05-29 / 11:25:05 | Kategori: Allmänt

Måndagen den 21 maj var vi på en guidad visning på begravningsplatsen Skogskyrkogården tillsammans med 3 st klasser. Vi började med en kort vandring i parken för att  sedan gå vidare mot kramatoriebyggnaderna och kapellen som finns där. Vi blev visade i de"bakre"utrymmerna där floristerna ofta befinner sig, så eleverna vet var de och blommorna ska ta vägen när det bekommer sig i sitt yrkesutövande. Vi gick sedan vidare till skogskapellet och fick titta in även där. Som vanligt är detta ett mycket givande studiebesök och den här gången hade vi riktigt tur med vädret.


Scendekorationer till kistamässan

Publicerat: 2012-05-16 / 14:53:00 | Kategori: Allmänt

Igår var vi och dekorerade en scen ute på Kistamässan inför Ledardagarna anordnade av Stockholm stad. Vi hade i uppdrag att dekorera scenen och dekorera 120 st bord. Detta uppdrag tog sig gymnasieeleverna an, och temat vi hade att gå efter var "parkkänsla". Vi hade förberett det mesta på skolan, så det var mest att ställa iordning sakerna på plats som gällde denna dag. Vi hade gjort 10 st stora dekorationer och som sagt 120 små bordsdekorationer. Vi arbetade i gult-grönt och vitt med björkrisklädda ställningar som bas. Nedan kan ni se lite bilder.


Tävling i Årsta partihallar

Publicerat: 2012-05-11 / 15:35:19 | Kategori: Allmänt

Igår var 4 stycken av våra elever och deltog vid en debutanttävling anordnad av trädgårdshallen . Det var 16 elever som deltog och eleverna skulle göra två hemliga arbeten var. Första uppgiften var att göra en brudbukett med vårtema och den andra uppgiften var en samplantering i korg. Eleverna kämpade på bra och vi är glada att de " vågade" ge sig ut i tävlingsvärlden!


Dekorering av Lärarnas Riksförbunds kongress

Publicerat: 2012-05-04 / 14:26:56 | Kategori: Allmänt
Den här veckan(plus en hel del planering veckorna före) har vi arbetat med att färdigställa alla dekorationer och buketter som skulle till Lärarnas riksförbunds kongress som hölls i Water Front kongress i Stockholm. Alla klassser har hjälps åt att göra alla olika dekorationer. En del förberedde vi i skolan och en del färdigställdes på plats. Eleverna har arbetat i skift eftersom kongressen pågick under hela dagen och det var många olika bordsdekorationer som skulle göras. Eleverna har varit mycket flitiga och vi lärare är mycket nöjda.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!