Glameliarosor

Publicerat: 2012-02-03 / 11:10:05 | Kategori: Allmänt
Det råder delade meningar om var ordet glameliarosor kommer i från. Vissa säger att ordet Glamelia kommer från det närbesläktade ordet glamour som betyder magisk och förtrollande vacker, något som verkligen stämmer in på denna vackra konstruerade ros. Andra säger att ordet kommer ifrån Camelia, pga sin liknelse med den blomman. Det spelar ingen roll vad vi tror, båda funkar! Men faktum är att denna typ av binderi, verkligen visar på vårt hantverkskunnande då det kräver ett tekniskt kunnande och en fin formkänsla. Rosen är konstruerad genom att man "plockar isär" 6-10 rosor, trådar dessa och monterar ihop till en stor ros, kronblad för kronblad.
Valigtvis används den vid bröllopsbinderi, men andra användningsområden finns också. Hållbarheten är mycket god, något som man kanske inte tror, bara man duschar den lite då och då, och bevarar den svalt så mycket som möjligt.

Nedan ser ni Glameliarosor som våra vuxelever har konstruerat.BORDSDEKORERING PÅ BERNS SALONGER

Publicerat: 2012-02-01 / 13:46:50 | Kategori: Allmänt
I lördags var jag och Magdalena på Berns salonger tillsammans med floristelever från vår vuxenutbildning och dekorerade borden. Vi hade fått detta uppdrag av Kungliga skogs och latbrukar akademin. Vi använde oss av germini och blåbärsris. Festen skulle ha 460 gäster så det var många och långa bord som skulle dekoreras. Men vi var många och effektiva så det gick med en rasande fart. Gäster på denna fest var bland annat kungen och drottningen, så det kändes extra hedersamt att genomföra detta uppdrag.

 

 RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!